Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild Bild: Catrin Hansson
Arkivbild Bild: Catrin Hansson

Jag är en belastning för samhället, inte invandrarna

Skribenten menar att M, KD och SD värdesätter människor efter belastning och räknar upp exempel på hur mycket han själv utnyttjat samhället i motsats till de som flytt till Sverige.

Jag är en belastning för Sverige och samhället, inte invandrarna!

Först gick jag grundskolan och sedan gymnasiet, under stora delar av den tiden kostade jag stora pengar. Sedan jobbade jag och var då ibland sjukskriven, och kostade staten pengar. Ibland har jag varit arbetslös och kostat pengar, jag fick flyttbidrag för att flytta dit jobben fans, det kostade staten pengar!

Numera är jag pensionär, gick i förtid. Jag har varit sjukskriven för utbrändhet efter att ha jobbat inom socialtjänsten i många år och där försökt göra mitt bästa för klienterna. Jag är en belastning för att jag är sjuk nu, både med kända och okända sjukdomar. Jag är en belastning för jag belastar sjukvården då jag både åkt ambulans vid några tillfällen, legat inne på sjukhuset säkert 20 dagar under senaste året. Jag är en belastning för Sverige då jag har utnyttjat min rätt att studera massor med år på högskola och universitet, studier som jag gjort på grund av intresse, och inte för att jag haft någon speciell plan.

Listan över hur mycket jag utnyttjat samhället under mina 63 år kan säkert göras längre.

Ni moderater och kristdemokrater och sverigedemokrater som värdesätter människor efter belastning på samhället förstår kanske att det är jag som är en stor belastning. Inte flyktingar som flyr för sitt liv till Sverige, som de trodde var ett tryggt land fram tills de kom i kontakt med er, och som har ett långt arbetsliv framför sig i Sverige som samhällsnyttiga medborgare!

Stefan Lindkvist