Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivfoto Bild: Catrin Hansson
Arkivfoto Bild: Catrin Hansson

Jämna till så alla kan ta sig till badhuset på Rörtången

Rörtångens badplats i all ära, men det måste gå att ta sig ner till badhuset på Rörtången för alla, det menar signaturen E A-L, som hoppas att kommunen löser saken.

Alla vi som bor här på Rörtången och alla andra som kommer hit för att njuta av härliga, salta bad, vi kanske inte tänker på hur svårt det kan vara att ta sig ner till bryggan med i detta fall, en rullator.

Idag hade jag stämt träff med en av mina väninnor. ” Kan jag ta mig till bryggan med min rullator?”, säger hon. ”Ja, det tror jag alldeles säkert att du kan”, svarade jag. Jag mötte upp henne vid kiosken och vi började vår promenad ner till badhuset, där hon skulle parkera sin rullator. Plötsligt upptäckte jag att ”vägen” dit inte alls var så lättframkomlig! En rullator har små hjul och vi fick hjälpas åt att lyfta den bit för bit. Vi kom fram till badhuset. Vi badade och drack kaffe och njöt i detta underbara sommarväder. Båda två mindes vi vår barndoms somrar och nu satt vi här många år senare i livet.

Så till ” slutklämmen” i denna insändare: ”SNÄLLA KUNGÄLVS KOMMUN! Jämna till sista biten ner mot badhuset, så kan även alla vi äldre ta oss ner till bryggan, både med och utan rullator och på ett säkert sätt. En liten bänk någonstans vore inte heller fel.

Med lite empati i sinnet räknar jag med att Kungälvs kommun är mån om oss äldre och hörsammar detta!

E A-L