Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Inrätta en idrottsbaserad fritidsgård i anslutning till idrottscentret på Yttern. Det föreslår Muf i Kungälv. Arkivbild Bild: Michael Erichsen
Inrätta en idrottsbaserad fritidsgård i anslutning till idrottscentret på Yttern. Det föreslår Muf i Kungälv. Arkivbild Bild: Michael Erichsen

Inrätta en idrottsbaserad fritidsgård

Muf föreslår följande för en mer levande ungdomsmiljö i Kungälv och ger exempel i insändaren på hur de vill att det ska se ut.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Vi i M och Muf har en tät kontakt, där vi tillsammans utvecklar den politik som vi tror är bäst för Kungälv. Våra liberalkonservativa värderingar lägger grunden för den politik som vi är övertygade om är den bästa för kommunen. Detta innefattar idéerna om individens frihet, en balanserad ekonomi, kunskapsskolan, ett rikt närings- och fritidsliv samt en stark social välfärd som alltid sätts främst. Ovanstående formar M Kungälvs nysläppta handlingsprogram för vår kommuns framtid.

Jag som representerar Muf i M:s lokala partistyrelse, är extra glad över att vi som ungdomsförbund har fått ett stort inflytande över den nya politiken i ungdoms- och fritidsfrågorna. Vi lägger ner en stor tyngd inom dessa områden på en ökad tillgång till fritidsaktiviteter och idrott för ungdomar i hela Kungälv, en stärkt demokratisk process för kommunens unga samt ökad sysselsättning för ungdomar inom feriejobben.Nedanstående förslag är framtagna ur ett jämlikhetsperspektiv, där alla sociala grupper i vår stad skall ha lika möjligheter till att kunna nätverka, umgås och utvecklas.

Vi i Muf föreslår följande för en mer levande ungdomsmiljö i Kungälv:

Inrätta en idrottsbaserad fritidsgård i anslutning till idrottscentret på Yttern. Detta i syfte att idrottande ungdomar skall kunna få ett centrum för sitt sportande utanför klubbidrotten, samt möjlighet till umgänge ”över sportgränserna”.

Inrätta en motorbaserad fritidsgård på lämplig plats. Detta för att erbjuda Kungälvs motorburna ungdom ett eget centrum för sina intressen, där de tillsammans med andra intresserade skall kunna få umgås och sköta om sina fordon under kontrollerade former.

Tillsätt ett gymnasiefullmäktige, som skall vara identiskt med ungdomsrådets nuvarande verksamhet fast för gymnasieelever, i syfte att stärka den demokratiska påverkansprocessen.

Satsa på feriejobben. Kommunen skall inom sin egen verksamhet, men även i tät samverkan med näringslivet, skapa fler trygga och bra jobbtillfällen för Kungälvs unga.

Ludvig Anderström (M) Muf-representant för Moderaterna Kungälv