Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Insändare: Inget hinder längre för dubbeldäckare från Kungälv

Kan dubbeldäckare mellan Kungälv och Göteborg vara framtiden mellan Kungälv och Göteborg? Signaturen ”Bohuslänning” tror det.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Jag tror att Västtrafik vill sätta in dubbeldäckare på X4 mellan Kungälv och Göteborg. Det skulle till en del kunna förklara varför Västtrafik har lagt om linjerna mellan Kungälv och Göteborg. Dubbeldäckare ger bättre driftekonomi. En förare i en dubbeldäckare kan köra fler passagerare än en förare i en vanlig buss. Räknat per passagerare tar dubbeldäckare också mindre plats än vanliga bussar på de trafiktäta gatorna mellan Nils Ericssons-platsen och Korsvägen.

För omkring tio år sedan köpte Västtrafik in dubbeldäckare som skulle köra mellan Kungälv och Göteborg - linjen Grön Express. Men efter att Västtrafik köpt in bussarna visade det sig att den gamla Götaälvbron inte klarade vikten av dubbeldäckarna. Västtrafik satte istället in dubbeldäckarna på linjen Göteborg-Borås.

Nu har vi fått en ny Hisingsbro som tål tyngre fordon. Och efter renoveringen av Tingstadstunneln som startar nästa sommar kommer en fil i varje riktning att reserveras för kollektivtrafiken. Det gamla hindret för dubbeldäckare mellan Göteborg och Kungälv har försvunnit.

Bohuslänning