Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Idrottsbibliotek när Liberalerna får bestämma!

Forskning visar att en god hälsa, rörelse och föreningsliv i kombination med en utbildning är de viktigaste faktorerna för integration och minskat utanförskap. Det skriver Liberalerna som vill ha ett idrottsbilbliotek.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Sent ska sossarna vakna, löftet de hållit är att lägga sina vallöften i byrålådan. Hade de röstat för Liberalernas förslag hade vi redan haft ett idrottsbibliotek!

Liberalerna har drivit förslaget att införa ett idrottsbibliotek i Kungälv under en lång tid, vi har blivit nedröstade. Moderaterna förklarade i fullmäktigedebatten att vi inte har råd med ytterligare arenor och idrottsplatser eller möjlighet till fler ledare om barn som idag inte idrottar skulle ta klivet in i föreningslivet. Moderaternas argument om att näringslivet skulle konkurreras ut av ett idrottsbibliotek är rent nonsens. Är det något vi liberaler förstår så är det företagande och möjligheten till merförsäljning när barn börjar idrotta. Men framför allt är den stora vinsten hälsa på lika villkor som förslaget syftar till.

Forskning visar att en god hälsa, rörelse och föreningsliv i kombination med en utbildning är de viktigaste faktorerna för integration och minskat utanförskap. Socialdemokraterna vacklade från och till i frågan men svek i den slutgiltiga omröstningen då samtliga (S) ledamöter röstade nej till Liberalernas förslag om att utreda möjligheten att upprätta ett idrottsbibliotek. De sa nej till att ge fler barn och unga oavsett bakgrund möjligheten att låna idrottsutrustning för att kunna prova på en aktivitet. Nu i valrörelsen driver de ”Pröva fritidsbank/idrottsbibliotek så att alla kan testa och ha råd med all sorts idrott”.

Det går inte att lita på ett parti som inledde mandatperioden med att deklarera ”Vi lägger vallöftena i byrålådan!” och som helt kallt röstar ner ett förslag från Liberalerna om idrottsbibliotek för att de är rädda för att göra sig osams med Moderaterna. Liberalerna lägger inga vallöften i byrålådan, vi satsar på skolan och föreningslivet.

Matilda Jansson (L) vice ordförande Beredningen för bildning och lärande

Elisabeth Mattsson (L) oppositionsråd

Michael Karlsson (L) ekonomiskpolitisk talesperson

Thomas Loong (L) ordförande Liberalerna Kungälv

LÄS OCKSÅ: Helt oacceptabelt att beskatta invånarna utan att investera

LÄS OCKSÅ: Elisabeth Mattsson (L) vill se både sänkt skatt och satsning på välfärd