Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Karin Henriksson: I dag får Kungälvs-Posten en ny kostym

I dag är det premiär för Kungälvs-Postens nya papperstidning. Genom att jobba lite smartare med den är vår plan att kunna leverera ännu mer bra journalistik i framtiden.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Dagens Kungälvs-Posten ser lite annorlunda ut, det har den uppmärksamme läsaren säkert redan noterat. Tidningen har nu i många år haft samma utseende och det var dags för en uppfräschning. Ni kommer att lägga märke till lite nya färger och ett nytt snitt på rubriker och layouten på sidorna. Vår ambition är att tidningen ska vara snygg, överskådlig och lätt att ta till sig.

Vi hoppas att ni läsare både ska känna igen er och uppskatta den nya kostymen. Men framförallt hoppas vi att ni ska gilla den verkliga orsaken bakom förändringen – nämligen att vi ska kunna leverera ännu bättre innehåll.

Hur hänger det ihop, undrar ni kanske då? Jo, samtidigt som vi gör om tidningen organiserar vi också om. Tidningen du håller i din hand har för första gången inte redigerats av oss här i Kungälv utan av våra mycket kompetenta kollegor i GP-huset på Polhemsplatsen. Genom att vi får hjälp med det sista steget i att färdigställa papperstidningen så frigör vi resurser för våra journalister på redaktionen här på Nytorget i Kungälv. Lite senare i vår kommer vi också utöka KP:s redaktion med ytterligare reporterkraft.

Interna organisationsförändringar är sällan intressanta för någon utanför organisationen men jag vill berätta om den här eftersom jag är glad och stolt över vår satsning. Vi kommer att kunna göra bättre journalistik det här året, både när det gäller fördjupningar och snabba nyheter. Vi kommer ha reportrar på plats en större del av dygnet och resurser för att kunna grotta ner oss ännu mer i det som händer i vår snabbt växande kommun. Och det kommer att märkas, både i papperstidningen och i våra digitala kanaler. Lite senare i vår kommer dessutom även vår sajt och vår app att uppdateras och bli mer inbjudande och användarvänliga.

Vi har alltså mycket spännande framför oss. Men med det sagt så måste jag också säga att vi inte kan göra det utan er. Utan att ha på fötterna rent statistiskt så tror jag att Kungälvs-Postens läsare är bland de mest engagerade i Västsverige. Ni tipsar oss om stort och smått, om roliga saker och skandaler. Ni skriver insändare och rosor. Ni hör av er med uppmuntran och med kritik, och ni låter oss aldrig bli slapphänta. Det är en ynnest att få göra journalistik för er, Kungälvsbor.

Karin Henriksson

Chefredaktör och ansvarig utgivare