Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hur ser planen ut för allt detta vackra?

Insändarskribenten efterlyser en tydlig framtidsplan över hur Kungälvs kommun ska utvecklas.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Replik på Miguel Odhners replik ”Grön stadsutveckling ska gälla hela kommunen" (10/5):

Om Miguel Odhners skrivning i Repliken om att den Gröna stadsutvecklingen skall gälla hela kommunen säger jag som sekreteraren i TV-programmet ’Bäst i Test’ när programledaren verbalt trakasserat honom: ’Tack för dom fina orden, det värmer mitt hjärta…..’. Men jag vill nog göra ett tillägg: Hur ser planen för allt detta vackra om blommande bär, fruktlundar, fler belysta motionsspår etc ut i verkligheten?

Här följer ett förslag till snabb åtgärd som kan användas som bevismaterial i valstugorna om att Miguels Replik inte bara är valfläsk:

Redan 2015 inlämnade jag till Miljöenheten ( T.Nilsson) och Fritid (K.Persson) ett förslag om uppdatering av den gamla ridstigen på Tega från 1980-talet, som var i ett bedrövligt skick, och fick av G.Ornee och T.Nilsson svar att detta skulle tas in i detaljplanen för Nordtag, beräknas klar 2017.

Vad som hänt är att projektledaren för Nordtag Stina Gunnarsson gjort en mycket god insats inom projektområdet samt genom sök av LONA-medel även lyckats uppdatera en stor del av den gamla ridstigen. Tyvärr räckte inte pengarna hela vägen och så sent som i går efter tre veckors torka och en dags regn kunde jag fortfarande inte gå runt motionsslingan utan att få skorna leriga.

Kommunen har full information om vad som behöver göras och insatsen är mycket liten i relation till det stora överskott som kommunen säger sig ha för 2021.

En stor del av slingan är redan belyst, så även där måste insatsen vara begränsad för att få till ett elljusspår runt Nortag-Tega-Sparrås till glädje för det stora och växande antal människor som bor där.

Bertil Qvick

Tegabo sedan 1975

LÄS OCKSÅ: Den gröna stadsutvecklingen skall gälla i hela kommunen