Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hur kunde Liberalerna i Kungälv så helt tappa kompassen?

Hur vore det om riktiga liberaler i Kungälv inte förnyade sitt medlemskap? Det skriver Håkan Ohlsson i ett debattinlägg.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Svar på insändaren L:s samarbete med SD en politisk kullerbytta (4/11):

Göran Oskarson protesterar i KP mot samarbetet mellan liberaler och sverigedemokrater. På nationell nivå har liberalerna förfallit till att ingå i en regering som bedriver sverigedemokratisk politik. Och nu i Kungälv släpper liberaler fram en sverigedemokrat till kommunens näst högsta politiska post!

Det är oroliga tider nu; Förra veckan har ännu en Sverigedemokrat kommit ut som nazist och på Gotland åtalas en galning som begick ett politiskt betingat mord under Almedalsveckan. Nåväl, det finns motkrafter, Socialdemokrater och Moderater i vår kommun samarbetar för kommunens bästa, de demokratiska krafterna behöver samlas.

Men åter till torsdagens kommunfullmäktigemöte; hur kunde liberalerna i Kungälv så helt tappa kompassen? I en kommun med ett mörkt naziinfluerat förflutet men också med ihärdiga personer som bekämpar ultrahögern i skolan och nationalistisk inskränkthet i allmänhet, där hjälper förtroendevalda ”liberaler” till att stärka nationalhögern! Undertecknad med 25 år som liberal politiker i kommunen röstade i riksdagsvalet naturligtvis liberalt, det vill säga på ett annat parti än det som nu kallar sig liberalerna. Men sidbytet i Kungälv kom ändå som en överraskning.

Oskarson har rätt i att det här är vissa personers verk. Att mörka fakta i inbjudan till beslutande möten har bara ett syfte, att få som man vill. Hur vore det om riktiga liberaler i Kungälv inte förnyade sitt medlemskap? Överväg om det går att skickade pengarna till Torgny Segerstedtinstitutet i stället, för nu har de mer att röja i!

Håkan Olsson/ Liberal

LÄS OCKSÅ: Att rösta blankt är även det ett aktivt val

LÄS OCKSÅ: Liberalernas politiska kullerbytta