Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hur kan ni sova gott om natten när barn hamnar på gatan?

I skrivande stund har en familj hamnat på gatan, utan någon form av uppföljning från kommunen, för att ”det var dags att de hittade något eget”. Hur kan ni sova gott om nätterna?, undrar insändarskribenterna till de ansvariga politikerna.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

I Kungälvs kommun har vi under många år letts av Socialdemokraterna som ska representera ett solidariskt parti där de propagerar för att deras människosyn och deras värderingar är det vi alla ska ta efter. Men efter att ha upplevt det utanförskap som dagligen skapas i deras styre, undrar jag vilken kompass de agerar efter.

Då min äldsta son går i Diserödsskolan och tränar fotboll i Romelanda har jag kommit i kontakt med många familjer och deras livsöden. Under skrivande stund har två av dessa familjer kastats åt sidan av vår kommun, som slaviskt följer riktlinjer och regler utan förmåga att se människorna bakom statistiken.

I skrivande stund har en familj hamnat på gatan, utan någon form av uppföljning från kommunen, för att ”det var dags att de hittade något eget”. Fyra barn som är en del av vår skola, vårt idrottsliv, kompisar med våra barn, sätts på gatan. De har under två veckors tid varit hemlösa. En annan familj har tre barn under tio år som också är en del av vår skola, vårt idrottsliv, kompisar till våra barn och de ska flyttas från Romelanda till Gårdsten för att ”Kungälvsbostäder behövde få tillbaka sin lägenhet”.

Om vi ska lyckas med integrationen någonstans måste vi ta hand om de familjer som vi tagit emot i stället för att få fin statistik och ta emot så många som möjligt. De som vi redan har tagit emot behöver hjälp, de behöver stöd och de behöver trygghet. Hur ska barnen kunna skapa någon form av relation med sina lärare, sina tränare eller sina kompisar när de närsomhelst kan förflyttas till en annan stadsdel, för att byta ett socialt kontrakt mot ett annat, eller när de närsomhelst kan bli hemlösa och behöva bo på gatan. Vilken tillit växer de upp med?

Och politikerna i Kungälv hänvisar bara till ett system. Ett system som bara de har makten att förändra. Men förändra systemet, hjälp dessa barn som behöver hjälp nu. Hur kan ni sova gott om natten när barn hamnar på gatan, när familjer som inte vill lämna, måste lämna. Låt inte detta fortgå.

Karolin Ryberg

LÄS OCKSÅ: Hur är det tänkt att vi skall kunna ta oss till jobbet nästa år?

LÄS OCKSÅ: Fler fritidsgårdar i Kungälv!