Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild Bild: Catrin Hansson, Kristina Lindahl
Arkivbild Bild: Catrin Hansson, Kristina Lindahl

Hundar lider när det skjuts med kanoner på Bohus fästning

Kanonskotten på Bohus fästning sommartid orsakar stress och lidande hos hundar, menar skribenten, som nu hoppas att fler hundägare ska agera.

Varje helg klockan 12 skjuts det minst två kanonskott på Bohus Fästning, ibland flera andra tider på dagen. Många hundar som bor i området runt fästningen lider av dessa skjutningar. Skjutningarna pågår under nästan sex månader april-oktober. Det skapar en oerhörd stress och lidande hos många hundar.

Jag är ägare till en hund som hade det väldigt besvärligt förra sommaren då skjutningar pågick. Vi fick planera helgerna efter dessa kanonskott.

Denna sommaren ser ut att bli lika jobbig. Under midsommarhelgen pågick det skjutningar tre dagar i streck, och i och med detta är oron och stressen där varje dag. Min hund vill inte vara hemma längre, jag måste ta med honom till Göteborg. Klockan 11 varje dag börjar oron komma, han vet ju inte att man bara skjuter på helgerna.

Jag har skrivit till de som anordnar skjutningarna och även till polisen.

Jag vet att man har skärpt lagarna när det gäller fyrverkerier därför anser jag att detta skjutande är mycket märkligt. Jag hoppas att fler hundägare agerar och försöker hjälpa till att minska eller helst få slut på skjutningarna.

Det är människans ansvar att ta hänsyn till djurens välbefinnande. Det är vi hundägare som måste hjälpa våra hundar att få ett bra liv och inte skapa ett onödigt lidande.

Lena och Matteo