Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Holmensköld har aldrig hävdat att det generellt är billigare att hyra än att äga

Ludvig Anderström (M), Ordförande MUF Ale-Kungälv, replikerar på Socialdemokraternas insändare i debatten om att äga eller hyra.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Replik på insändaren ”Att äga istället för att hyra – det är att hushålla med skattepengar”:

Socialdemokraterna Fredrik Gullbrantz, Ulrika Brogren och Lennart Martinsson med flera, kritiserar vårt kommunalråd Anders Holmensköld (M) för beslutet kring att hyra in lokaler för kommunal verksamhet.

Jag tycker att skribenterna utelämnat den viktiga detaljen, att det varit ett enhälligt beslut i kommunfullmäktige den 30:e juni, som även innefattar alla socialdemokrater inklusive insändarskribenterna Fredrik Gullbrantz, Ulrika Brogren och Lennart Martinsson. Holmensköld har aldrig hävdat att det generellt är billigare att hyra än att äga, utan att det inte alltid lönar sig att i alla lägen utöka den kommunala organisationen för att kunna uppföra, äga och förvalta hållbart i egen regi.

Det är märkligt att socialdemokraterna som nu tydligen har insikten att det är bra att äga, alltid gör tvärtom när det gäller vanliga medborgare, genom att uppmuntra byggandet av hyresrätter som ruinerar folk långsiktigt och att man försämrat villkoren för sparande till kontantinsats i ISK, genom bland annat deras förslag kring maxtak samt höjd skatt inom ramen för investeringssparkonton.

Istället för att fara med politisk osanning gentemot medborgarna, anser jag att det är lämpligare ifall våra folkvalda fokuserar på att stå bakom de beslut man själva fattat, samt konstruktivt arbetar för att eftersträva och utveckla dessa - för medborgarnas bästa.

Ludvig Anderström (M), Ordförande MUF Ale-Kungälv och Distriktsstyrelseledamot MUF Västra Götaland Västra

LÄS OCKSÅ: Blanda inte bort korten, Anders Holmensköld

LÄS OCKSÅ: Holmensköld har aldrig hävdat att det generellt är billigare att hyra än att äga