Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Biltema vill bygga varuhus mellan sjukhuset och E6. Det är en av många punkter som insändarskribenten tar upp om temat på den gröna stadsutvecklingen i Kungälv. Arkivbild Bild: Kristian Johansson
Biltema vill bygga varuhus mellan sjukhuset och E6. Det är en av många punkter som insändarskribenten tar upp om temat på den gröna stadsutvecklingen i Kungälv. Arkivbild Bild: Kristian Johansson

Grön stadsutveckling i Kungälv?

Biltema vill bygga varuhus mellan sjukhuset och E6. Det är en av många punkter som insändarskribenten tar upp om temat på den gröna stadsutvecklingen i Kungälv.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Replik på insändaren ”Gröna stadsutvecklingen ska gälla i hela Kungälv” (10/5):

Läser en insändare i K-P 10 maj om grön stadsutveckling, utan att först se vem som skrivit repliken. Gissar på en miljöpartist, men får till min stora häpnad se att det är Miguel Odhner (S), som plötsligt värnar om gröna lungor i vår stadsmiljö. Han beskriver målande blommande bär- och fruktlundar, pollinering, lekplatser, friluftsliv, utegym mm, så att man nästan får tårar i ögonen. Varifrån kommer denna omvändelse så tvärt? Är det bara ett inlägg inför valet i höst?

Om nu Odhner vill få till det han önskar sig ovan, behövs förstås ett riktigt nytänk, bättre planering och inte minst en helt annan dialog mellan ansvariga i kommunen och medborgarna. Just dialog saknas alltför ofta. Det är ändå ni politiker som själva formar Kungälvs framtid nu. Man läser i samma tidning om nya höghuskvarter i centrum. På den stora översiktsbilden, som finns i tidningen ser man tydligt förtätningen, och där är inte färdigbyggt ännu. Var finns träden och de öppna ytorna? I samband med en intervju i K-P 28 april, som gällde ”grönt” ljus för Biltemas byggnation nära sjukhuset svarar Odhner: ”Idag är det bara skog på den platsen.” Är den inte viktig då? kan man undra. Och hur går det med allt som ska byggas på Orklatomten och på åkermarken i Ytterby? Möjligheterna till grönytor bara minskar. Det är mycket som inte stämmer överens med Odhners önsketänkande, när det gäller våra gröna lungor i Kungälv.

Kungälvsbo som vill känna tilltro!

LÄS OCKSÅ: Den gröna stadsutvecklingen skall gälla i hela kommunen