Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivfoto
Arkivfoto

Gör Sundhammar till en oas för de minsta barnen igen

Signaturen En farmor från Kärna kände inte igen sig när hon kom till Sundhammar för att bada med barnbarnen, och hon är kritisk till att Kungälvs kommun inte underhållit badplatsen för de minsta.

Vi åkte till Sundhammar med vårt barnbarn för att bada, i den grunda viken, med minnen i behåll från när våra barn var små. Fin sand att gräva i, lite gräs att ligga på med de minsta, låga klippor med de lite större barnen.

Kommer dit och känner inte igen mig alls? Gräset var meterhög vass, den fina sanden/gruset var gömt under en matta av tjockt torkat sjögräs? Så tjockt så man sjönk ner!

Trodde detta var en allmän badplats som underhålles av kommunen?

Hur svårt kan det vara för kommunen att kratta undan den tjocka ”mattan”, fylla på med nån skopa sand och kapa vassen/gräset så man kan ligga där med de små och ha barnvagnen bredvid sig.

Detta är ju snart gjort i den lilla viken och kan inte vara någon större kostnad, och det finns säkert någon ungdomsarbetare som är villig att hjälpa till.

Man kan inte klappa sig för bröstet bara för man har koll på tjänligt vatten utan man får ju se till det som är runt omkring också.

Längre bort är bryggan välbesökt. Där finns även toalett, bra. Men där kan vi inte vara med de minsta.

Skärpning Kungälvs kommun!

Ordna detta snarast så man kan skryta igen om denna lilla oas för de minsta barnen.

En farmor från Kärna