Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

MUF i Kungälv är kritiskt inställd till gränsdragningen kring busskorten och tror att det kan skada förtroendet för politiker. Arkivbild
MUF i Kungälv är kritiskt inställd till gränsdragningen kring busskorten och tror att det kan skada förtroendet för politiker. Arkivbild

Gör om och gör rätt så höjer vi förtroendet för politiken i Kungälv

MUF i Kungälv är kritiskt inställd till gränsdragningen kring busskorten och tror att det kan skada förtroendet för politiker.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

För en tid sedan skrev en stödgrupp för behövande i Kungälv på sociala medier, om en kille som behövde ett busskort till skolan, och startade en insamling som snabbt resulterade i att killen kunde få ett busskort.

Gränsdragningen kring busskorten och rimligheten i att den fastställts till 6 km för våra gymnasieelever, kan man naturligtvis vara mycket kritisk till, vilket vi är inom MUF också.

I den efterföljande tråden ser vi ett inlägg från Jan Tollesson (L), som skriver att ”detta är resultatet av majoritetens besparingar” samt att ”det är upp till skolsektorn att besluta om gränserna”.

Beslutet om skolskjutsen med denna avståndsregel, fattades av kommunstyrelsen i december 2019 - då nya riktlinjer antogs. Vad man kan utläsa i protokollet var att Erik Andreasson (V) yrkade på 4 km istället, men att yrkandet avslogs. Votering begärdes inte och L har inte reserverat sig mot beslutet. Därmed är det klart att Liberalerna stod bakom beslutet som fattades i kommunstyrelsen. Vi i MUF anser att det är en aning osmakligt att en folkvald politiker, försöker att låtsas som att man själv är oskyldig till en försämring och dessutom gör det på en facebooksgrupps sida som bedriver ett mycket lovvärt arbete.

Gör om, gör rätt Tollesson, så höjer vi förtroendet för politiken i Kungälv och låter väljarna att slippa fara med osanning.

Moderata Ungdomsförbundet (MUF) Ale-Kungälv