Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förslaget om gratis busskort på sommarlovet välkomnas av insändarskribenten. Men hon tycker att man först bör se över att det finns bussar tillgängliga överallt i området. Arkivbild
Förslaget om gratis busskort på sommarlovet välkomnas av insändarskribenten. Men hon tycker att man först bör se över att det finns bussar tillgängliga överallt i området. Arkivbild

Gärna gratis busskort – men först bussar att tillgå

Förslaget om gratis busskort på sommarlovet välkomnas av insändarskribenten. Men hon tycker att man först bör se över att det finns bussar tillgängliga överallt i området.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Läser i KP 6/5 om Lea och Mila som önskar gratis busskort på sommarlovet.

Det är önskvärt, speciellt om man har tillgänglig kollektivtrafik att tillgå.

Runt omkring Kärna (kanske även på andra ställen i kommunen) går det inte ens bussar på kvällar, helger och lov. Utan endast skolskjuts vardagar, som dock allmänheten också kan/får nyttja. Vi önskar kollektivtrafik även då. Ungdomar m.m är beroende av att föräldrar kör till fritidsaktiviteter, sommarjobb och kompisar. På sommaren hade det vart perfekt att kunna ta bussen till t.ex Kovikshamn för bad.

Nu är boende här bilberoende, samt att är man barn, ungdom eller helt enkelt utan körkort är man beroende av att bli körd precis överallt, och att någon då är hemma för att göra detta, (cykla är inte att tänka på, det görs med livet som insats på dessa landsvägar utan cykelbanor).

Borde väl ligga i kommunens intresse att man skall välja kollektivtrafik? För att i allmänhet minska biltrafiken som bara ökar och medför sämre miljö och slitage på vägbanor m.m.

Så ja, gärna gratis busskort, men först och främst gärna bussar att tillgå.

/Malin

LÄS OCKSÅ: De vill ha gratis busskort på sommarlovet