Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kungälvs stadshus Bild: Anna Hedlund
Kungälvs stadshus Bild: Anna Hedlund

Fler kommuner borde ta efter Kungälv

Miguel Odhner (S), håller inte med insändaren Skattebetalare om att Kungälvs kommun inte satsar på äldreomsorgen.

Svar till skattebetalare (”Spariver hos politiker”, 3/9):

Kungälv har numera en välskött ekonomi på grund av våra kloka och engagerade medarbetare, men också på grund av ett väl fungerande lokalt politiskt samarbete mellan Moderater, Socialdemokrater och Centern. Detta har också lett till ökade anslag till skola och vård mindre och mindre krav på ständiga effektiviseringar. Det är bra. Och det är tur det finns folkvalda som kliver av sina jobb för att engagera sig i demokratiarbetet.

Tyvärr finns det fortfarande förtroendevalda som ekonomiskt förlorar på att engagera sig politiskt. Alla har sitt uppdrag och sin ersättning och gör bra insatser. Vi förtroendevalda måste vara beredda göra det vi önskar av andra, därför har budgeten för förtroendevalda minskats med flera miljoner de senaste åren och det är bra att även politiken ser över sina kostnader och arbetssätt, även om vi alla vill ha bra, engagerade och kloka förtroendevalda förstås. Dessutom har de förtroendevalda själva, på undertecknads initiativ, avskaffat möjligheten att få ut dubbla ersättningar vid omställningsbidrag för förtroendevalda, har du fått ett jobb ska du inte kunna kvittera ut någon dubbel ersättning eller extra fallskärm, fler kommuner borde ta efter Kungälv.

Bäst är att landets finansminister, Magdalena Andersson (S) med riksdagen ordentligt höjt statsbidragen till vård och omsorg och att Kungälvs kommunfullmäktige därför kunnat besluta om en permanent ökad satsning på Kungälvs äldreomsorg, fler anställda undersköterskor, sjuksköterskor, demens och psykiatrispecialister etc. samt bättre arbetsmiljö. Det behövs mer av sådan politik, inte mindre.

Kommunstyrelsens ordförande

Miguel Odhner (s)