Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fattigdom gör ingen frisk

Moderaternas politik innebär miljardbesparingar på de allra sjukaste och svagaste i samhället. Denna politik måste vi väljare bevaka inför höstens riksdagsval, skriver signaturen ”Observatör”.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

I Moderaternas, Sverigedemokraternas och Kristdemokraternas budgetreservation nämns inte sjukförsäkringen. Moderaterna avvisar dessutom alla förbättringar för vanligt folk. De säger nej till att förbättra timanställdas möjlighet till sjukpenning, nej till särskilda regler för äldre och nej till höjt inkomsttak i sjukpenningen.

Moderaternas och Ulf Kristerssons politik innebär fler karensdagar och miljardbesparingar på de allra sjukaste och svagaste i samhället.

Denna politik måste vi väljare bevaka inför höstens riksdagsval.

Sanningen är att det högerkonservativa blocket gör allt de kan för att inte prata om sjukförsäkringen. Vilket inte är så konstigt, då Moderaterna och Sverigedemokraterna inte är överens. En högerkonservativ regering ledd av Moderaterna kommer aldrig lägga fram förslag som förbättrar för vanligt folk.

Den som är sjuk ska kunna känna trygghet och ha rätt stöd till rehabilitering. Det är en fråga om rättvisa och anständighet. Fattigdom gör ingen frisk.

Observatör