Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ett ödesval för jämställdheten

Det har aldrig varit viktigare än nu för liberalt sinnade svenskar att använda röstsedeln för att hålla nationalkonservatismen borta från makten, anser insändarskibenten.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Jag är enkel av mig. Röstar bara och enbart på Socialdemokraterna. I alla tre val, Riksdag,rRegion, Kommun. Endast där hittar jag den breda politiken som är så viktig, då jag är av uppfattningen att ingen fråga är viktigare eller mindre viktig än någon annan, allt hänger ihop för mig.

Det har aldrig varit viktigare än nu för liberalt sinnade svenskar att använda röstsedeln för att hålla nationalkonservatismen borta från makten.

Det här är också ett ödesval för jämställdheten. Ska Sverige ta fortsatta kliv framåt för kvinnors rättigheter eller montera ner stora delar av jämställdhetspolitiken, klimatpolitiken och biståndspolitiken?

Jag vet att ni är många som tvivlar. Att det inte känns helt bra att Liberalerna blir kungamakare för den mest högerkonservativa regeringen i modern tid.

Lyssna på magkänslan. Din röst kan vara avgörande. Ge inte Jimmie Åkesson nyckeln till Regeringskansliet och vrid inte tillbaka klockan för jämställdheten.

Att ett ”liberalt” parti ger sig i lag med ett parti vars huvudfiende är liberalismen?

Det är ett monumentalt, historiskt misstag.

Stöd Socialdemokraterna om du vill vara säker på att hålla antiliberala och främlingsfientliga krafter borta från regeringsmakten!

Det blir mer och mer tydligt att räddningen för Sverige är att väljarna ger Socialdemokratin och Magdalena Andersson sitt förtroende!

Alltså en kraftig majoritet för en socialdemokratiskt ledd regering!

En person som tidigare alltid röstat M eller KD skriver:

”Vill bara uttrycka att det är först nu jag förstår det här med ”personval”. Har alltid röstat moderat eller Kristdemokratiskt men det är en omöjlighet för mig i dag. Har NOLL förtroende för både Ulf och Ebba. NOLL. För Magdalena känner jag dock ett skyhögt förtroende så även om jag ideologiskt inte är socialdemokrat litar jag på henne som person, på att hon vill det bästa för kollektivet - inte nödvändigt vis för mig, men jag är oviktig i sammanhanget. Därför kommer min röst att tillfalla socialdemokraterna i år.”

Lars Gustafson

LÄS OCKSÅ: S går till val på mer Socialdemokrati