Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: AA26327
Bild: AA26327

Estetiska och kulturella perspektiv glöms bort när det går fort

Kristdemokraterna vill försöka balansera kommunens tillväxt så att befolkningsökningen och välfärdsservice går i takt.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Svar från KD på insändaren ”Jag efterlyser partiernas svar om Kungälvs utveckling” (28/9).

Samhällsutvecklingen ska styras utifrån dagens och framtida medborgares bästa, med ett tydligt generationsansvar. Kristdemokraterna i Kungälv vill därför försöka balansera kommunens tillväxt så att befolkningsökningen och välfärdsservice går i takt. När befolkningen ökar, ökar även behovet av verksamhetslokaler, så som äldreboenden, LSS-boenden, skolor och förskolor. Därför är det viktigt att besinna sig i sina ambitioner att kommunen till varje pris ska få så många fler invånare som möjligt när man inte har dessa funktioner på plats i tillräcklig mängd. Växtvärk brukar nämligen yttra sig i form av att kommunen inte klarar att leverera den välfärdsservice invånarna har rätt till. En ansvarstagande ledning för kommunen försöker se till att man inte hamnar där.

Estetiska- och kulturella perspektiv glöms också ofta bort när det går fort. Kristdemokraterna försökte exempelvis stoppa byggnationen av 23-våningshuset som är på väg att upprättas på Vita Fläcken. Vi menar att den byggnaden blir för hög för att kunna harmoniera med den övriga stadskärnan. Byggnationen kommer också att medföra ökad trafikbelastning på en redan mycket ansträngd stadsmiljö. Vi vill gärna välkomna privata initiativ, och ser behovet av fler hotell i staden. Men platsen är illa vald för en såpass hög byggnad.

Det klokaste nu är att ta sikte mot en befolkningsökning med balans. Annars kommer till slut ingenting kännas bekant i det som en gång var Kungälv.

Gun-Marie Daun,

gruppledare Kristdemokraterna Kungälv