Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lokaliseringsstudien pekar ut plats L för en ny skola i Kode.  Bild: Kungälvs kommun
Lokaliseringsstudien pekar ut plats L för en ny skola i Kode. Bild: Kungälvs kommun

Enkelt och klart språk i Kode

Insändarskribenten undrar kommunen vill offra ”en lövskog med våtmark och naturlekplats till barn och förskola för att leda mycket trafik längst in i ett idag barnvänligt bostadsområde”.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Det har skrivits väldigt många insändare i KP om den nya skolan i Kode. Vid det här laget har typ alla kommuninvånare förstått att Kode by är närmast i krig mot kommunen i Kungälv. Synd! Men vi har inte bett om denna kamp.

Alla partierna (utom Liberalerna, KP, 26 mars) och tjänstemännen verkar fortfarande planera för fullt för att bygga skolan i skogen mitt i Kode (plats L).Trafikutredningen som kommunen har beställt ska bara belysa hur man kan komma in till plats L. Och den ska inte (!) utreda alternativa platser. Och dessutom är kommunen till och med igång med att övertala Länsstyrelsen om att detta enorma ingrepp i byn inte har någon betydande påverkan på boendemiljön! Kommunen vill slippa en miljöbedömning. Vad är meningen med att köra över en hel by?

LÄS MER: Medborgardialog ger inte förtroende i Kode

LÄS MER: Politikerna måste backa och börja om i Kode

LÄS MER: Liberalerna säger nej till skola i Kode centrum

Det är helt vansinnigt att offra en lövskog med våtmark och naturlekplats till barn och förskola för att leda mycket trafik längst in i ett idag barnvänligt bostadsområde. Om det nu inte skulle finnas andra platser kan man fundera på denna placering. Men i Kode finns det flera andra platser där varken trafik är ett problem eller där det behöver förstöras många naturvärden. Varför bygger man inte där? Varför utreder kommunen inte ens dessa alternativ på riktigt?

Därför kommer här nu en genomgång av situationen i Kode. Det är formulerat i mycket korta meningar:

Kodebor förbannade!

Plats L helt fel!

Trafikfarligt!

Kodebor rädda om barnen!

Natur på plats L förstörs!

Alternativ finns!!!

Förbannad småbarnsförälder från Kode