Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.


   <strong id=Mikael Wintell (Vice Ordförande Ekonomiberedningen) och Jan Tollesson Utvecklingspartiet tycker att det är djupt oroande att renoveringen av ”Ytterbyskolans upprustning verkar frysa inne”. Bild: Catrin Hansson">
Mikael Wintell (Vice Ordförande Ekonomiberedningen) och Jan Tollesson Utvecklingspartiet tycker att det är djupt oroande att renoveringen av ”Ytterbyskolans upprustning verkar frysa inne”. Bild: Catrin Hansson

Djupt oroande att man sköter sina finanser så här

Mikael Wintell (Vice Ordförande Ekonomiberedningen) och Jan Tollesson Utvecklingspartiet tycker att det är djupt oroande att renoveringen av ”Ytterbyskolans upprustning verkar frysa inne”.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Reflektion kring artikeln i Kungälvs Posten: ”Lärare oroade – renovering av Ytterbyskolan har pausats (23/8):

Tankar kring att Ytterbyskolans upprustning verkar frysa inne!

Detta förklarar en del men samtidigt är det djupt oroande. Vi har en majoritet bestående av S, M och C med finansrådet, Moderaten Anders Holmensköld i spetsen som i var och varannan mening hasplar ur sig att de är så duktiga och har amorterat 600 miljoner kronor. Det är ju inte svårt om man sköter sin organisations finanser så här.

Låt mig göra en liknelse: Jag har ett hus som är belånat hos banken. Låt oss säga att huset är värt tre miljoner kronor, jag har lån på två miljoner. Amorterar gör jag för det skall man, men i en takt som gör att hushållsekonomin på lång sikt är hållbar. Vid ett tillfälle infinner sig två saker.

1) Jag har jobbat på bra och har pengar över.

2) Taket läcker. Min fråga är då, är det bäst att visa sig på styva linan och vara bror duktig och amortera 200 000 kronor till banken (som de inte kräver), och stolt basunera ut till alla och envar att jag är så duktig och har amorterat av tio procent av min bolåneskuld.

Men taket läcker, huset är inte värt tre miljoner kronor nu. Banken har tappat i säkerhet, huset mår inte bra men ingen ser problemet dvs den uppmålade fasaden tror kanske många på. Nej, det är dags att få in folk som kan något om styrning, finanser och ekonomi och inte folk som bygger rangliga fasader som framtida generationer kommer att få betala dyrt för samt att ha ett "Hus" (organisation) på glid utför.

Mikael Wintell (Vice Ordförande Ekonomiberedningen)

Jan Tollesson Utvecklingspartiet.

LÄS OCKSÅ: Oro bland lärare –Ytterbyskolans renovering pausad

LÄS OCKSÅ: Helt oacceptabelt att beskatta invånarna utan att investera