Beslutet att lägga ned Klöverbackens skola har blivit starkt ifrågasatt. Nu skriver Monica Haraldsson ett förtydligande angående kommunstyrelsens beslut. Arkivbild
Beslutet att lägga ned Klöverbackens skola har blivit starkt ifrågasatt. Nu skriver Monica Haraldsson ett förtydligande angående kommunstyrelsens beslut. Arkivbild Bild: Camilla Walldán

Det som var bra då har blivit mer begränsande än utvecklande

Beslutet att lägga ned Klöverbackens skola har blivit starkt ifrågasatt. Nu skriver Monica Haraldsson ett nytt debattinlägg angående kommunstyrelsens beslut där hon vill förtydliga sig.

ANNONS
|

Replik på insändaren "varför lägger ni ned Klöverbackens skola" (25/1):

Med anledning av svar på min insändare om Klöverbackens skola inser jag att jag måste förtydliga mig.

LÄS MER:En galen idé att lägga ned Klöverbackens skola

LÄS MER:Vem har tagit beslutet om nedläggningen av skolan?

LÄS MER:Det är bättre att utveckla de andra skolorna

LÄS MER:Klöverbackens skola ska stänga – håller inte måttet

Byggnaden är byggd och ägd av en extern aktör. När den byggdes var det stort fokus på flexibilitet, att det skulle kunna vara skollokaler men skulle kunna omvandlas till något annat vid behov. Det kom att påverka utformningen av den inre miljön. Det som var bra då - har med dagens arbetssätt, elevunderlag och inriktning mot en mer sammanhållen skola, blivit mer begränsande än utvecklande. Idag har skolan elever från förskoleklass t o m åk 2 vilket innebär för eleverna en extra omlokalisering redan i åk 3.

ANNONS

Träningsskolan kommer att flytta från Kullenskolan till Sandbacka och det gör att vi frigör lokaler på Kullenskolan. Och att vi kan få en samlad skolenhet för tränings och särskolan på Sandbackaskolan.

Beslutet om att avveckla skolan tas av politiken. Först bereds det i utskottet för Bildning och Lärande. Därefter tas det i kommunstyrelsen.

Monica Haraldsson

ANNONS