Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det håller inte att skylla på restriktioner

Det är sällan fler än 10-12 personer som morgonsimmar i Oasen, så varför behöver de räknas, undrar Anders Petrén.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Jan Eklund, din första uppgift är INTE att förhindra smittspridning. Din uppgift är att ge kommunmedborgarna den service de betalar för och samtidigt se till att smittspridningen inte ökar. Det kan man göra på flera sätt - ett är att skaffa sig ett underlag om hur många besökare man normalt har mellan 07:00-08:00 en tisdags- eller torsdagsmorgon. Då skulle du finna att där sällan är fler än 10-12 personer, alltså långt ifrån maxantalet 40 besökare. Så varför behöver de räknas?

Att skylla på restriktioner och julledighet håller inte heller, i så fall fungerar inte er planering. Jul och nyår infaller vid samma tidpunkt varje år, om det inte var bekant.

LÄS MER: Oasen får kritik för stängt morgonsim: ”Så dåligt”

Så istället för att fokusera på begränsningar och inskränkningar borde du se på möjligheterna med förlängt öppethållande, kanske från 6:00 för att ytterligare sprida ut besökarna. Miguel Odhner har gott om statligt corona-bidrag så pengarna borde inte vara en fråga.

Susanne Marcusson, de 10-12 motionssimmare som normalt är i hallen 07:00-08:00 får inte plats i två motionsbanor, inte i vanliga fall och absolut inte i covid-tider, så hur tänkte du där?

Som sagt, det finns möjligheter att göra nåt bra för oss medborgare, trots restriktioner. Inskränkningar bör inte vara första tanken även om det känns lockande att visa handlingskraft.

Anders Petrén