Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det finns alla möjligheter att förbättra trafiksäkerheten

När man nu bygger en ny anläggning har man alla möjligheter att förbättra trafiksäkerheten.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Kommentar till Björn Gusmarks insändare 8 juni och signaturen Undrandes den 11 juni rörande placeringen av Kode skola

Skola och idrottshall i läge ”M” är en placering ingen vill ha, menar Björn Gusmark. Olika grupper sägs vara besvikna.

Och signaturen Undrande frågar hur Moderaternas förslag kan göra oss besvikna.

Gusmark anser sig kunna tala för oss ”alla”. Men det gör han inte. Förslaget om placering på M (som numera inte bara stöds av Moderaterna) gör verkligen inte mig besviken. Jag tror inte heller övriga, som är oroliga för trafiksituationen i Kode. Det är inte trafik till en skola i allmänhet som vi oroar oss för, utan trafiken via Kodevägen och Smaragdvägen till en ny eller större skola mitt i Kode.

”…man måste kunna urskilja argument som döljer en bygg-gärna-men-inte-där-jag-bor-inställning” säger Björn Gusmark. Som jag förstår det är hela Gusmarks insändare en samling av sådana argument. Detta tycks han även själv vara medveten om. Det finns ändå en del som kräver kommentarer.

Björn Gusmark tror att trafikproblemen minskar om skolan placeras mitt i byn, då flertalet enligt honom skulle få gångavstånd. Men majoriteten av barnen bor utanför tätorten och även barnen i tätorten skjutsas ofta till skola/fritids av föräldrar på väg till och från jobbet. Den nyligen publicerade trafikutredningen visar vad som händer med trafiken med en större skola.

Gusmark påtalar att elever från samhället måste korsa Ädelstensvägen på sin väg till en skola på M. Det är riktigt och det problemet finns redan idag när de ska till och från Tunge skola. När man nu bygger en ny anläggning har man alla möjligheter att förbättra trafiksäkerheten.

Björn Gusmark menar vidare att man gör alla som uppskattar lugnet i ”det enda lilla grönområde vi har nära Kode tätort” besvikna genom att bygga på M. Om Gusmark missat vår ”skog” som benämnts läge L, och som för närvarande är avförd som skoltomt, kan jag varmt rekommendera ett besök där.

Gunnel Mårtensson