Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Biltemas anläggning kommer att ligga intill påfarten till E6 norrut.  Bild: Kristian Johansson
Biltemas anläggning kommer att ligga intill påfarten till E6 norrut. Bild: Kristian Johansson

Det borde gå att föreslå en lämpligare placering för Biltema

Att Biltema vill ha en tomt med bra exponering är förståeligt men det borde gå att hitta någon mer lämplig placering än den föreslagna. Det skriver Styrelsen för Föreningen Gamla Kungälv i ett debattinlägg.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Att få Biltema till Kungälv gör varuutbudet närmast komplett i vårt närområde. Det är svårt att tänka sig något som vi inte kan köpa i Kungälv.

Men är den föreslagna placeringen den rätta? Denna typ av sällanköpsvaror är sedan länge på ett bra sätt koncentrerad till Rollsbo. Kungälvs sjukhus har växt ut till en storslagen och ganska vacker byggnad och som har en väldigt viktig samhällsfunktion. Området kring denna bör utvecklas varsamt med fokus på att låta sjukhuset dominera områdets karaktär. Vi tycker inte att en stor fyrkantig låda fyller en sådan uppgift och som delvis skymmer sjukhuset från motorvägen. Trafiksituationen är rimligen också komplicerad. Föreningen noterar också att samtliga partier har deltagit i beslutet. Märkligt att inget parti har någon avvikande åsikt när det gäller denna klart olämpliga placering.

Att Biltema vill ha en tomt med bra exponering är förståeligt men det borde gå att hitta någon mer lämplig placering än den föreslagna. Det borde finnas ett estetiskt råd under ledning av Stadsarkitekten som har ett starkt mandat att stoppa felaktigt placerade och förfulande byggnader i centrala lägen och styrka nog att hävda sig gentemot andra tjänstemän och politiker.

Detta är inte minst viktigt när det kommer till utbyggnaden av Kexentomten.

Styrelsen för Föreningen Gamla Kungälv