Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Det är maktpersoner med dålig förankring som styr

Bernt Brundin efterlyser ett bättre ledarskap i politiken – ett ledarskap som bland annat ser till att det inte skärs mer i den offentliga sektorn.

Vilka är det som styr vårt samhälle?

Är det folkvalda som brinner för att förändra och förbättra våra levnadsvillkor? Är det sådana som är sig själva närmast?

Vi kan inte hålla på och gnälla över dessa politiker, de är vad vi tillåter dem att vara, maktpersoner med dålig förankring hos folket.

Om vi ser till vilka personer vår statsminister tillsätter som ministrar bör vi förstå att inget kommer att förbättras i vårt samhälle. Då är frågan, vad måste vi som medborgare göra för att våra levnadsvillkor ska förbättras?

Varje sunt tänkande människa bör kunna räkna ut att om det stora kapitalistiska får fortsätta sin glupska girighet överallt i världen blir det mycket lite över till dem som arbetar. Alltså måste vi till att börja med se till att dessa politiker förstår att vi inte tänker låta oss bli lurade i fortsättningen.

Nu måste vi verkligen visa våra politiker att vi inte tänker acceptera ytterligare försämringar i den offentliga sektorn. Den teorin som skapas av att det är privat egendom som ger folk arbete och välstånd är något som inte stämmer överens med verkligheten. Det slutar med enbart smulor från de rikas bord. Att Socialdemokraterna i regeringen fortfarande sjunger ”upp till kamp” är ett hån mot hela arbetarrörelsen. Nu är det hög tid att vi går samman alla vi som tycker att vårt samhälle är värt ett bättre ledarskap. Det brådskar om vi ska ha någon välfärd i fortsättningen.

Bernt Brundin