Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Denna påtvingade lag känns direkt vilseledande

Victoria Dahlqvist, gruppledare i SD, tycker att Miguel Odhner (S) skickar ut dubbla signaler.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

I förra veckan (fredagen 3/9), KP) kunde man läsa att Miguel Odhner (S) fortsätter driva ett sverigedemokratiskt förslag om att motsätta sig fördelningen av migranter. Det är förstås bra att även ledande socialdemokrater inser att sverigedemokratisk migrationspolitik är den bästa för Kungälv och landet!

Det är också den enda vägen fram mot den enorma bostadskrisen och för att inte förvärra den redan hårt ansatta ekonomin genom ytterligare kortsiktiga lösningar som dyra hotellnotor, hyr samt köp av modulhus och bostadsrätter. En sådan politik är varken bra för ekonomi eller sammanhållning.

När jag läser intervjun uppkommer dock ett (s)tort frågetecken då det är den socialdemokratiska regeringen som motsatt sig det kommunala självbestämmandet genom denna påtvingande lag.

Om Miguel Odhner (s) håller med Sverigedemokraterna att varje kommunalt styre bäst själv avgör sin situation då måste man förstås fråga sig varför kommunstyrelsens ordförande stannar vid att enbart kontakta Länsstyrelsen när det är hans regering som drivit och genomfört detta förslag?

Det är utan tvivel direkt vilseledande att istället peka på instanser vilka arbetsuppgifter bestäms av ytterst ansvariga politiker i landet. Det vill säga den socialdemokratiskt ledda regeringen och leder därför inte heller till ökat förtroende för Miguel Odhner (s) i frågan.

Victoria Dahlqvist, gruppledare (SD)