Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild: Susanne Hjalber Bild: Susanne Hjalber
Arkivbild: Susanne Hjalber Bild: Susanne Hjalber

Debatt: Jag ifrågasätter nedskärningarna i skolan

Personligen anser jag att en skattehöjning ligger närmre till hands än en sänkning, skriver Martin Ottosson (UP).

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Replik till Peter som skrev ställde frågor till mig i insändaren ”Hur ska skolan få mer pengar om skatten sänks?”.

Tack för ditt engagemang. När jag läser din insändare så inser jag att det behövs lite klargöranden.

Det stämmer att UP i sin rambudget 2019-2022 skrev att man var beredd att sänka skatten.

"En skattesänkning om 10 öre bör kunna ske under mandatperioden."

Som det ser ut nu med en välfärd i Kungälv som sakta monteras ner, så anser varken jag eller UP att en skattesänkning skall till.

Personligen anser jag att en skattehöjning ligger närmre till hands än en sänkning. Detta är min personliga åsikt och är inget som är förankrat i partiet. Jag kan ha denna åsikt eftersom jag är medlem i ett parti som har högt i tak och accepterar olika åsikter.

Du nämner en del saker om mig privat, även här vill jag göra ett par klargöranden.

"Affärsmannen", man tackar. Mina meningsmotståndare brukar använda andra ord när dom beskriver min hoppborgsverksamhet. Jag har fått höra att jag leker med ballonger och jobbar med luftslott, så affärsman får väl ses som ett steg uppåt. Dock så är min nuvarande yrke vårdbiträde, då jag jobbar inom hemtjänsten pga. Corona som gör att jag inte kan hålla i gång min verksamhet (Kungälvs barnfestival, familjedagar, etc).

"Arvoderade", det stämmer bra, precis som politiker från alla andra partier så får jag arvode för mitt uppdrag i Miljö och Byggnadsnämnden (till dags dato har jag lyft 1020 kr i politiskt arvode).

Vidare så ondgör jag mig inte över att skolan inte får mer pengar, även om dom kanske skulle behöva det. Jag ifrågasätter nedskärningarna och att man jagar skolpeng genom att öka antalet elever i klassrum som redan har för många elever.

Högerpopulistiskt? Jag valde att engagera mig politiskt för cirka ett halvår sedan. Att det blev UP beror på att jag inte vill låsa upp mig vid höger eller vänster ideologier. Jag är inte heller så förtjust i partilinjer som beslutas i Stockholm. Jag vill jobba för ett bättre Kungälv, något som jag tror man gör bäst i ett lokalt parti som bara har det målet.

På tal om avgående partiledare, så kanske fler partier borde lämna plats för nya partiledare.

Det är aldrig bra för demokratin när makten blir cementerad. Kanske behövs det mer folk i toppen som har färsk erfarenhet av hur det är utanför kommunhusets väggar.

Martin Ottosson

"Affärsman", vårdbiträde, Utvecklingspartiet