Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Debatt: Att vara generös med andras pengar har inget med kurage att göra

Förutsättningarna för detta år är att vi i stort sett satsar alla tillgängliga pengar på våra viktiga kärnverksamheter, skriver Kungälvstrion i ett svar till Liberalerna.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Svar till Liberalerna.

Kungälvstrion, M, C och S, är aktsamma med våra medborgares medel även under pandemin. Allt vi gör skall vara finansierat. Därför är det med ett stort tack och med både glädje och trygghet vi kunde besluta om denna viktiga och rättmätiga engångsutbetalning av extrapengar till kommunens medarbetare.

Vi tre styrande tre partier vet ingenting om morgondagen, men vi vet att utan en god ekonomi står vi utan handlingsutrymme när vi som mest behöver det. Vi vet heller ännu inte vad konsekvenserna av pandemin blir till exempel för våra elever som fått hela sin undervisning på distans under lång tid. Vi har en utbildningsskuld att ta i tu med då ett större antal gymnasister kan behöva ett fjärde år i ett redan trångt Mimers hus.

Just nu stiger arbetslösheten, även i Kungälv med följd att skatteunderlaget riskerar att urholkas samtidigt som vi måste satsa på utbildning, praktik och mer egenföretagande. Sånt kräver beredskap och handlingsutrymme som bara en välordnad ekonomi med brett politiskt samarbete för kommunens bästa. Vårt fokus är att hantera den tredje vågen och de problem som pandemin har orsakat i våra verksamheter. Förutsättningarna för detta år är att vi i stort sett satsar alla tillgängliga pengar på våra viktiga kärnverksamheter för att de ska kunna fortsätta arbetet med så små förändringar som möjligt.

I detta allvarliga läge vill alltså Liberalerna riva upp nyss antagen budget, tvinga igenom en ny prioritering som ska finansieras inom ram. Det är uppenbarligen lätt för liberalerna att vara generösa med andras pengar men det har ingenting med kurage att göra.

Vi tre partier kommer fortsätta ta ansvar för att Kungälv står stadigt, både nu och tiden efter denna största kris världen upplevt i modern tid.

Kungälvstrions ledamöter från M, C och S i kommunstyrelsen