Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dags att ge vårdpersonal bättre arbetsvillkor

Vi måste välja politiker som är beredda att ge vårdpersonal arbetsvillkor i paritet med vad man själva har beviljat sig.
Det anser Leif Nordström.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Mindre än 100 dagar kvar till valet och varje år samma visa svårigheter att rekrytera vårdpersonal. Dags att vi väljer politiker som är beredda att ge vårdpersonal arbetsvillkor i paritet med vad man själva har beviljat sig.

Här i Kungälv har vi för närvarande drygt tio politiska råd och dylikt, de flesta på deltid men jag har svårt att tro att många av de deltidspolitiker som även har ordinarie arbete använder de timmar de är arvoderade för i sitt uppdrag, vidare kunde de två politiker som för ett par år sen självmant lämnade sina politiska uppdrag för att direkt gå över till annat kvittera ut så kallade omställningsbidrag som översteg en undersköterskas årslön. Alltså politiker som beviljar sig själva goda villkor men behandlar vårdpersonal styvmoderligt och dessa utsätts år efter år för ett gnetande o sparande i "Effektiviseringens" namn.

Jag upplever att Kungälvs Kommunfullmäktige oberoende av partitillhörighet i stort sett är ett Kompisgäng där man tycks leva efter mottot "you scratch my back and I'll scratch yours".....

Leif Nordström

LÄS OCKSÅ: Om vi var så viktiga under pandemin, varför syns inget i våra lönekuvert?

LÄS OCKSÅ: Personalbristen har ställt till problem för oss vårdtagare