Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

De fyra platser som man har fått tycka till om i enkäten om var Kode skola ska byggas. Illustration: Kungälvs kommun Bild: Arkivfoto
De fyra platser som man har fått tycka till om i enkäten om var Kode skola ska byggas. Illustration: Kungälvs kommun Bild: Arkivfoto

Därför reserverar sig C mot placeringen av nya Kode skola

Beslutet om nya Kode skola riskerar att fördröja färdigställandet av en ny skola i Kode och det är stor risk att länsstyrelsen inte godkänner planen då åkermark tas i anspråk, skriver Ove Wiktorsson, C, samhällsbyggnadsråd i Kungälv.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Alla är överens om att det byggs en ny skola i Kode, och Centerpartiet har jämfört och lyssnat och lagt samman barnens bästa, total driftsekonomi, trafiksäkerhet, närhet till god kollektivtrafik och Kode tätorts utveckling. Vi har kommit fram till att utbyggnad av nuvarande Kode skola är den lämpligaste platsen i alla dessa avseenden.

LÄS MER: Klart var nya skolan i Kode ska byggas

Det är därför med stor sorg vi ser att kommunstyrelsen tog ett beslut om platsen vid Kode scoutgård, där enbart nuvarande Tunge skola ska ersättningsbyggas. En plats där vi inte äger marken till skillnad från området vid Kode skola där vi köpt in två villor redan.

Driftkostnadskonsekvenserna för detta beslut var i dag inte redovisade, men höjningarna av driftkostnaderna sker på bekostnad av barnens tillgång av pedagoger i skolan.

Förvaltningens gemensamma kompetens redovisade elva punkter med viktiga faktorer inför beslutet, det var åtta positiva för alternativet Kode skola och åtta negativa för scoutgården endast tre faktorer var jämbördiga.

Beslutet riskerar även att fördröja färdigställandet av en ny skola ordentligt i Kode. Risken för att länsstyrelsen inte godkänner byggnationen vid Kode scoutgård är överhängande då jordbruksmark tas i anspråk. Därav framförde vi detta läge och reserverar oss mot beslutet på kommunstyrelsen.

Ove Wiktorsson C Samhällsbyggnadsråd