Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivfoto Bild: Catrin Hansson
Arkivfoto Bild: Catrin Hansson

C vindflöjelpolitik fortsätter i regeringsbildningen a la 2018

Skribenten menar att C fortsätter vela i den politiska sandlådan när det nu ska redas ut vilka som – vill, får eller kan – leka tillsammans när modellen för regeringsbildningen 2018 återigen är på tapeten.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Nu skall vi alla hjälpas åt att bilda regering här i sandlådan, men vi måste först bestämma vilka färger vi får ha på spadar och spänner och vilka motiv som får vara på spannen.

Jag vill i alla fall att någon spann med blåsippa, får inte vara med och inte heller en med röd nejlika.

Jag är allergisk mot röd ros och ännu värre är det med maskros.

Blåklint är ju ett ogräs, men ok den får väl vara med ändå.

Fyrklöver går ju inte alls då någon av oss är gräsallergiker.

Sedan är det för många nyanser av blått, så de måste uteslutas.

Men hur skall vi göra med sanden för den är ju lite brunaktig, den måste vara i någon neutral färg, kanske vit. Nej, nej, nej, det går inte, för en av oss är ju väldigt oskuldsfull så det favoriserar ju dem då.

Vi måste komma överens, och då får det bli svarta spadar och spänner utan motiv, och svart sand eftersom detta är ett så sorgligt kapitel.

Ovanstående text skrev jag 2018 när det skulle bildas regering och nu är vi i samma situation igen.

Det finns ett berömt citat från den gamle partiledaren Hedlund på 60-talet, där han uttryckte följande ”vi i Bondeförbundet/Centerpartiet har velat och kommer alltid att vela”. Detta stämmer ju in till 100 procent med dagens Centerparti med dess vindflöjelpolitik. Och nu har även partisymbolen bytts ut till 4 hjärtan istället för fyrklövern. Dessa hjärtan behövs säkerligen då många partimedlemmars hjärtan säkert brister, då nuvarande partiledaren säljer sin själ för att i horisonten skönja en möjlig vice statsministerpost om det manipuleras och kohandlas tillräckligt mycket.

Om istället de 4 partierna S, M, SD, KD – som framförallt är tämligen eniga om invandring/migrationspolitiken – i stället försöker samregera så skulle svenska folket må ganska bra eftersom de även i många andra frågor också har en samsyn.

På senare tid så har ju även L närmat sig dessa 4 partier.

Sedan är det ju också så att dessa 5 partier är väldigt olika på att våga tala klarspråk om sin inställning.

Maths Haraldsson