Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bra slutresultat, "Kungälvstrion"

Jag tycker faktiskt att vi kan känna oss stolta över att Moderater och Socialdemokrater styr vår kommun och tycks komma överens ganska bra, anser insändarskribenten.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Många blev säkert förvånade när den oheliga alliansen av Moderater, Socialdemokrater och Centerpartister offentliggjordes. Egentligen var det inte så konstigt. Någon var tvungen att ta ansvar efter en mandatperiod av politiskt och ekonomiskt kaos. Så uppstod "Kungälvstrion" och nu med facit i hand så är det bara att erkänna att detta styre varit mycket bra för Kungälv, sannolikt det bästa de senaste 50 åren.

Det var nödvändigt att släppa prestigen, sluta bråka i KP, och ta tag i ekonomin , vad skulle annars hänt när nu räntor och inflation stiger. Ett par procents höjning av räntan innebär ökade kostnader på 40 miljoner och 7% inflation är inte heller oproblematiskt. De styrande har förstått att använda befolkningsökningen till något gott som gynnar alla, tänk bara på arenan som tack vare kloka politiker kan finansieras. Det är symptomatiskt att oppositionens enda för slag när vi går mot såväl inflation som räntor på nivåer som vi inte sett sedan 90-talet, så är deras enda förslag en symbolisk skattesänkning på 10 öre!

Det visar på ett lättsinne och att leva i nuet, utan minsta tanke på morgondagen. Jag tycker faktiskt att vi kan känna oss stolta över att Moderater och Socialdemokrater styr vår kommun och tycks komma överens ganska bra... det borde kanske prövas även i riksdagen.

Tommy Ohlsson, Kode