Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Barn behöver tid med pedagoger och kompetent stöd – inte flashiga lokaler

Lägg inte resurser på att renovera Tyfters förskola utan där dom gör verklig skillnad för barnen. Mer och bättre utbildad personal. Det skriver signaturen ”Besviken pappa” i en replik.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Replik på insändaren: ”Dags att renovera Tyfters förskola i Diseröd”:

Nyligen utrycktes i KP åsikten att Tyfters förskola i Diseröd behöver renoveras. Jag är förälder som haft barn på Tyfters förskola i 10 år och vill med detta inlägg argumentera mot Besviken farfars insändare. Jag är den förste att skriva under på att Kungälvs kommun satsar skamligt lite på barnomsorg och skola och jag kan rada upp en lång lista med våra besvikelser genom åren på Kungälvs kommun - hur vi blivit bemötta, våra och andras barn i olika sammanhang (inga på Tyfters förskola dock, där personalen är fantastisk!).

Resurserna är kraftigt underdimensionerade, pedagoger och övrig personal är ofta dåligt rustade att möta alla möjliga situationer. Det kan gälla barn med särskilda utmaningar, där vi som föräldrar och föräldrar till klasskamrater stött på flagrant inkompetens. Särskilt från skolledning. Eller om barn med särskild begåvning som inte heller får det stöd de är berättigade till. Eller kring koordinering av åtgärder för barn där det inte är problem idag, men där det uppenbart kommer bli problem om ett antal år. Man väljer att blunda för dessa eftersom det då blir ”någon annan” (läs: personal i högre årskurser) som får ta hand om problemet. Som förälder i Kungälvs kommun är jag mycket besviken på hur barnomsorg och skola sköts. Fokus ligger på låg skatt och sänkta budgetar. Allt på barnens bekostnad.

Det är också så att Kungälvs kommun tillhandahåller ett absolut minimum, eller ofta en bra bit under absolut minimum av vad som faktiskt är lagstadgat när det kommer till barnomsorg och skola. Om man exempelvis räknar på de timmar barnen får i förskoleklass i Diseröd behöver man vara väldigt kreativ för att få ihop något som följer skolverkets regler. Likaså på högstadiet i Kungälv.

Med detta sagt – lägg inte resurser på att renovera Tyfters förskola. Visst, den är gammal och sliten och troligtvis mycket energiineffektiv (jag kan inte avgöra om så är fallet, men det skulle i så fall kanske vara en anledning att rusta upp förskolan, med det är ju inte ett argument som framfördes av Besviken farfar). Men i övrigt är Tyfters förskola fantastisk. En underbar gård och alla mina barn har trivts mycket bra där. Lägg istället pengar där dom gör verklig skillnad för barnen. Mer och bättre utbildad personal. Tillräcklig tid med pedagoger och kompetent stöd. Det är vad barnen behöver. Inte flashiga lokaler.

Besviken pappa

LÄS OCKSÅ: Dags att renovera Tyfters förskola i Diseröd

LÄS OCKSÅ: Männen knyter näven och kvinnorna öppnar handen