Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Avtal ska följas – särskilt av företagare

”Kommunen har ett stort ansvar för att hantera företag som inte betalar hyran på ett sakligt och formellt riktigt sätt”. Det skriver insändaren.

Kungälvsposten har skrivit om en företagare som inte betalat sin hyra till kommunen och jag har med intresse sett hur folk resonerar kring detta på sociala medier. Jag har stor förståelse att många är vänner och visar sitt stöd för någon som har problem genom att stödja en uppfattning att deras kompis har rätt och stygga kommunen fel även om jag nästan blir chockad över den låga nivån bland vuxna.

Det är däremot förvånande att se politikern Martin Ottosson från UP ge sig in i detta och underblåsa att kommunen har fel. När hyresavtalet skrevs och godkändes hade utvecklingspartiet ansvaret för samhällsbyggnad. Anser Martin Ottosson att kommunens kravrutiner som utvecklingspartiet själva beslutat om inte gäller?

Som jag ser det har kommunen däremot ett stort ansvar för att hantera företag som inte betalar hyran på ett sakligt och formellt riktigt sätt. Om det inte görs så ger man företag som råkar ha kommunen som hyresvärd fördelar. Tror inte att någon privat hyresvärd hade låtit en hyresgäst vara kvar som inte följer ett hyresavtal. Även om det finns olika meningar och tvister så ger det aldrig någon rätten att sluta betala hyran oavsett vad folk försöker få andra att tro.

Oliver Andersson Zito

Distriktsordförande MUF Västra Götaland Västra