Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Linda Smith
Bild: Linda Smith

Avgiftsfritt för +65 – det kan ni tacka S för

Förra veckan beslutade Västra Götalandsregionen gratis besök hos sjuksköterska i regionen även för dem över 65 år, något moderatledda regionen kallade ”oansvarigt”.
En rättvisereform och ett bra sätt att använda skattepengar på, menar insändarskribenterna.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Tack vare Socialdemokraterna i Västra Götalandsregionen blir det från och med nästa år gratis för mer än 8 000 stycken +65-åringar i Kungälv att besöka en sjuksköterska på någon av regionens vårdcentraler. Sedan 2017 är alla besök på vårdcentral avgiftsfria för alla som är 85 år och äldre, tack vare den S-ledda regeringen.

LÄS MER: 65-plusare får gratis besök hos sjuksköterskan

Vi är övertygade om att de allra flesta tycker att det är ett bra sätt att använda skattepengarna, att se till så att de som har störst behov också får mesta hjälpen.

Vi ser det som en rättvisereform. Självklart finns det pensionärer som har råd med en 50-lapp. Men för de som är i de mest utsatta situationerna sänks tröskeln för att söka vård i tid och fortsätta behandlingar.

När reformen var uppe till beslut på regionfullmäktige, den 18 maj, protesterade den styrande moderatledda minoriteten i regionen högljutt. De kallade de socialdemokratiska ledamöterna för ”oansvariga” och reformen för ”respektlös hantering av skattemedel”. Detta synsätt borde få varje pensionär i landet djupt oroad över vad ett moderatlett styre i Sverige efter nästa val kan innebära.

Linda Åshamre (S)

Fredrik Gullbrantz (S)

Regionfullmäktige