Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

När ska tiden för omtanke infinnas, när lärares schema är så fullspäckat att man knappt hinner SPRINGA på toaletten? Det skriver signaturen ”Uppgiven lärare”. Genrebild Bild: Joakim Kullberg
När ska tiden för omtanke infinnas, när lärares schema är så fullspäckat att man knappt hinner SPRINGA på toaletten? Det skriver signaturen ”Uppgiven lärare”. Genrebild Bild: Joakim Kullberg

Anställ speciallärare istället – som finns med ute bland eleverna

När ska tiden för omtanke infinnas, när lärares schema är så fullspäckat att man knappt hinner SPRINGA på toaletten? Det skriver signaturen ”Uppgiven lärare”.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Visst låter det bra som socialdomokraterna skriver –

- Tid för omtanke och medmänsklighet

- Våga anmäla våld, hot och brott

- Minska barngrupperna i förskolan

- Ge elever det stöd de behöver

- Anställa mer stödpersonal, specialpedagoger, skolvärdar

När ska tiden för omtanke infinnas, när lärares schema är så fullspäckat att man knappt hinner SPRINGA på toaletten? Och utöver det fullspäckade schemat ska man dessutom vikariera för sjuka kollegor?

När är det tillräckligt mycket våld och hot för att en elev ska anmälas? Vart går åldersgränsen? Hur mycket våld och hot ska en lärare behöva utstå? I dagsläget ska en lärare utstå slag och verbala kränkningar för att det är ju bara små barn. Vem hjälper vi genom att inte anmäla och lyfta problematiken vidare? Inom vilket annat yrke hade det godtagits?

Man minskade barngrupperna i förskolan - sen hade man tagit bort taket för antal barn. Sen följer man skolverkets riktlinjer genom att manipulera siffrorna, dvs man skapar mindre grupper i gruppen - färre barn samt färre personal på gruppen = oerhört mycket mer sårbart. Antalet barn på ytan är precis densamma och undervisningen blir svårare att genomföra med kvalitet. För att minska grupperna krävs fler förskolor - i kommunal regi! - så vi slipper trycka in barn i verksamheter där de inte får plats.

Anställ mer stödpersonal, BRA! Men att anställa fler specialpedagoger? Vet ni vad en specialpedagogs uppdrag är? Att handleda lärare, som knappt har tid att springa på toaletten... Anställ speciallärare istället, som finns med ute bland eleverna, i klassrummen eller i mindre grupper för de barn som behöver!

Socialdemokraterna har suttit vid makten i många år nu, men ännu lyser dessa delar med sin frånvaro. Kanske är det dags att Kungälvs politiker tar sig ut bland sina anställda i skola och förskola?! Prata med professionen - få in lite verklighetsanknytning i er politik!

Uppgiven lärare

LÄS OCKSÅ: Friskolans flytt klar – så ser nya skolan ut

LÄS OCKSÅ: Sjukvården – regionvalets största fråga