Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alla barn ska ha bra fritidsmöjligheter

Alldeles för många av barnen i utsatthet har det jobbigt i skolan och trots att de har det jobbigt, är timmarna i skolan dessa barns bästa. Vi vill därför ge de här barnen några trygga timmar på fritiden varje vecka genom en organiserad fritidsaktivitet, anser Moderaterna.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

I den här valrörelsen har det diskuterats mycket, allt från valplakat till fastigheter och klimat. Tyvärr har trygghetsfrågor stått i bakgrunden och likaså barnens behov.

Vi moderater har en lång tradition när det gäller att hjälpa människor som utan egen förskyllan har sämre förutsättningar än andra. Dit vill vi räkna barn i utsatta hushåll. Alldeles för många av barnen i utsatthet har det jobbigt i skolan och trots att de har det jobbigt, är timmarna i skolan dessa barns bästa. Vi vill därför ge de här barnen några trygga timmar på fritiden varje vecka genom en organiserad fritidsaktivitet. Vi tänker oss ett nytt och nära samarbete där kommunen står för pengarna och föreningarna att det hela löses smidigt.

De här barnen vill vi ge möjlighet att kunna resa till aktiviteten och det som krävs för att genomföra den. Parallellt med detta måste vi förbättra arbetet med att hjälpa föräldrarna med både allmänna och riktade föräldrautbildningar och coachning, för att etablera bra och gemensamma normer - så vi blir fler som sätter tydliga gränser och orkar stå kvar. Vår vision är att alla ungdomar som vuxit upp i Kungälv ska kunna säga ”jag fick vara med”.

Louise Nilsson

Rose-Mari Larsdotter

Moderaterna

LÄS OCKSÅ: Regeringens misslyckanden slår hårdast mot oss unga

LÄS OCKSÅ: Vårt bidrag är uppvärmning till fler fastighetsägare