Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Aron Engman
Bild: Aron Engman

Är det ett lotteri att få bli vaccinerad?

Signaturen En fas femma? undrar om hen någonsin kommer att få en vaccinationstid trots att hen tillhör fas 3 efter att ha kämpat i två veckor utan att få en tid.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Som fas 3-person, alltså plus 60 år, har jag fruktlöst sökt tid för vaccination i 2 veckor. Både Närhälsan och alla privata. Alltid med samma resultat, finns inga tillgängliga tider, försök senare.

Döm av min förvåning när vårdcentralerna i Kungälv i veckan meddelade att nu vaccinerar vi ner till 55 år det vill säga fas 4. Ännu mer förvånad när en betydligt yngre kvinna glädjestrålande berättade för mig att hon bokat tid vecka 19 för hela sin familj, inklusive 19-årig son.

Träffade goda vänner från Halland i fas 2 och 3 som berättade om brev från samordnad vaccinering med tider. Jag undrar om vi bor i samma land? Betyder inte Folkhälsomyndighetens vaccinationsordning något för Kungälvs vårdcentraler? Hur kan Halland boka en månad fram i tiden men Västra Götaland inte ens ha en veckas framförhållning?

Läser i KP att tiderna gick åt direkt, 30 min så är alla borta. SvD beskriver buggarna i systemet, ålder fixas lätt bort av unga flinka. Tacka vet jag Halland.

Försökte med telefonbokning parallellt hela förra veckan men bara telefonsvarare. Ger snart upp detta slöseri med egen tid.

En fas femma?