Klimatfrågan kräver mer än bara siffror och statistik

Vi bryr oss om klimatfrågan lika mycket som Omställlning Kungälv och har svarat på deras frågor, skriver Miguel Odnher i svar till insändaren Vilken robusthet och vilka topplistor pratar Odhner (S) om? ”Men vi löser inte framtidens klimatutmaningar med frågor, siffror och statistik i tidningen – kommunens föreningar och nätverk är för viktiga för det.”

ANNONS

Det finns inget oklart i frågan om att bygga ett starkare Kungälv, jag menar allvar. Det gäller alla dimensionerna ekonomi, social och miljö.

Det är inget nytt att klimat, värmeböljor, miljöförstöring, död i havslivet för djur och fisk är frågor som toppar både min och människors oro för framtiden. Här krävs starka insatser lokalt, nationellt och internationellt.

Kungälvstrion (S, M, C) tar omställningen på allvar, därför är jag glad att det röjs i Sundhammar/Sjöhåla och att vi tillsammans med Omställning Kungälv sökt och fått Lona-pengar för att göra skillnad lokalt och att Kungälv dessutom äntligen beslutat gå med i FN Agenda 2030-arbetet för samordnat och ökat klimatarbete i hela världen.

ANNONS

Att Sverige är bland de bästa länderna i världen att arbeta med Agenda 2030 och Kungälv dessutom 10-toppar enligt Dagens Samhälles kommunrankning eller andra tidnings/organisations rankingar är väl bra, men det gör ju ingen skillnad.

Omställning Kungälv undrar varför jag är positiv och har fortsatt frågor trots att ni träffat kommunstyrelsens 1:e vice ordförande Anders Holmensköld i frågan.

Men ni har ju bestämt att träffas efter pandemin i ett fördjupat samtal. Jag hoppas jag får delta då, för vi löser inte framtidens klimatutmaningar med frågor, siffror och statistik i tidningen, kommunens föreningar och nätverk är för viktiga för det.

Miguel Odhner (S),

Kommunstyrelsens ordförande

ANNONS