Emil Bramming, åtta mål mot Rimbo Roslagen. Köpenhamnaren trivs gott med livet i Kungälv. Bild: Pontus Söderman

Kungälvs HK vaknade och vann mot Rimbo Roslagen – vass dansk ett segervapen

Kungälv tog ett grepp om topp 3-platsen efter seger mot Rimbo Roslagen. Men det satt hårt inne. Det krävdes en sylvass dansk för att riktigt göra skillnad på toppen och botten.
– Jätteskönt med två poäng, tycker Emil Bramming.

|

Kungälvs HK kom till matchen utan tränaren Pontus Ward Wiklund, som är ute på landslagsuppdrag när Sveriges damer spelar EM, och krasslige andretränaren Andreas Johansson. Laget leddes i stället av sportchefen Christoffer Persson, som hade direktkontakt med med Pontus via hörsnäcka, och ungdomsansvarige Tobias Pettersson.

Till en början mot Rimbo Roslagen såg det inte ut att göra någon större skillnad. KHK betade av sina mål och avståndet ökade sakta men säkert, medan gästernas bänk var påkopplad på ett snarast övertänt sätt och topplocket rök efter i stort sett varje domslut. I takt med att det blev mer fokuserat hos Rimbo Roslagen, både på och utanför plan, kom upplänningarna mer och mer in matchen. Kungälv svarade med att slarva bort flera anfall i rad med kontringar bakåt som följd, delvis för att inbytte Rimbo-målvakten Axel Åhlin Andersson såg till att det blev så.

Det som kunde ha varit en stabil ledning i paus stannade vid 17–17.

– Första halvlek var sådär. I andra var vi jättetaggade. Vi stod bra bakåt och sprang på kontringarna, säger Emil Bramming, flink vänstersexa i Kungälvs HK som visade målform i med totalt åtta fullträffar.

Till andra halvlek bytte David Larsson av Johan Bergström i Kungälvs-målet. Det blev något bättre, men lagen fortsatte att byta mål med varandra och avgörandet verkade bli en kamp mot klockan, Det gällde att vara på rätt sida när slutsignalen går.

Men med tio minuter kvar gjorde KHK ett litet ryck och skapade ett gap neråt. Rimbo Roslagen hade kört flera anfall med tom egen bur. Det tog Kungälv 50 minuter innan den luckan utnyttjades, när dagens bäste Kungälvsspelare Emil Bramming kastade in bollen i tom bur. Det var starten till KHK-spurten, som slutade i en klar seger 34–26.

– De spelade mycket sju mot sex och hade bra tålamod i sitt anfallsspel. Men när vi fick chansen att kasta mot mål eller så gjorde vi det bra, åtminstone under de sista 20 minuterna, säger Emil Bramming.

– Vi visade på plan att vi är det bättre laget. De tröttnade mot slutet och vi hade det fysiska övertaget.

Den 27-årige Köpenhamns-killen anslöt till Kungälvs HK inför säsongen. Flickvännen Trine Wacker Mortensen spelar i Sävehof sedan två år tillbaka.

– Det var på tiden, jag skulle ha kommit hit förra året, men då kom corona. Jag trivs jättebra i Kungälv. Det är goa’ gubbar i klubben och de har välkomnat mig på ett bra sätt. Vi bor i Partille och jag åker med Henrik Rhåsson hit till träningen. Jag stortrivs!

Handboll

Allsvenskan herr

Kungälvs HK – Rimbo HK Roslagen 34–26 (17–17)

Mål: Emil Bramming 8, Adam Jöhnsson 7, Hannes Rybo 6, Isak Hane 4, Sebastian Wiik 3, Simon Örtelind 3, Alexander Regen 2, Henrik Rhåsson.

Bra: Emil Bramming och Adam Jöhnsson var vassa, likaså mot slutet målvakten David Larsson.