”Inom kort ska vi  förbereda för sprängningsarbeten”, berättar Pia Nummedal, projektutvecklare på Ernst Rosén. Arkivfoto: Katarina Berg
”Inom kort ska vi förbereda för sprängningsarbeten”, berättar Pia Nummedal, projektutvecklare på Ernst Rosén. Arkivfoto: Katarina Berg

Stort intresse för lyxlägenheter på Marstrand

De 22 exklusiva bostadsrätterna som ska byggas i Kvarter Oscars på Marstrand har gått åt som smör i solsken. I nuläget finns bara en obokad lägenhet och det är långtifrån den dyraste.

ANNONS
|

Här handlar det om en trea på 99 kvadratmeter i huset Ankarcrona med ett pris på 6,5 miljoner kronor, som är det lägsta i sammanhanget.

Dyraste lägenheten går för 18,5 miljoner kronor och ligger i huset Carlsten - en trea med loft på en sammanlagd yta av 108 kvadratmeter.

LÄS MER:Köpstart för lyxlägenheter på Marstrand

Vid köpstarten 13 april var det många som hängde på låset, berättar Anders Darrell, projektledare på bostadsbolaget Ernst Rosén.

– Vi hade höga förväntningar på detta och visste att intresset var oerhört stort. Och självklart blev vi jätteglada när det visade sig att efterfrågan var lika massiv som vi hade trott, säger han.

ANNONS

Inom en och en halv vecka fanns 20 bokade avtal.

– Det har nästan varit störst intresse för de allra dyraste lägenheterna, konstaterar Anders Darrell, som räknar med att även den allra sista obokade lägenheten snart ska vara i hamn.

– Det är en jättefin bostad så det är nog bara en tidsfråga.

LÄS MER: Så mycket kostar lyxlägenheterna på Marstrand

Innan sommaren planerar bostadsrättsföreningen att skriva bindande förhandsavtal med köparna, som ska kunna visa upp skriftlig bankbekräftelse gällande finansieringen av köpeskilling alternativt ett lånelöfte.

Inflyttning sker under tredje kvartalet 2023. För drygt en månad sedan kom markarbetena igång.

LÄS MER:Snart byggs nya Oscars på Marstrand

– Vårt stora fokus ligger nu på produktionen, säger Ernst Roséns projektutvecklare Pia Nummedal och berättar att man håller på med att schakta och ta bort jordmassor så att bergsytan kommer fram.

– Inom kort förbereder vi för sprängningsarbeten. Sedan blir det ett uppehåll på ungefär en månad i sommar.

ANNONS